ŞARKÜTERİ LEZZETLERİ
Bun Ekmeğinde Kokteyl Sosis

Malzemeler:

Bun Ekmeği: 20 adet
Un : 500g
Su : 1.5 su bardağı
Kuru maya : 1 çay kaşığı
Süt tozu: 1 tatlı kaşığı
Şeker : 2 çorba kaşığı
Karbonat: 1 tutam
Kabartma tozu: 1 tutam
Tereyağı(eritilmiş): 4 çorba kaşığı
Tuz : 1 çay kaşığı
Bun Ekmeği: 5 adet
Kokteyl sosis: 5 adet
Salatalık turşu(dilim): 1 adet
Maydanoz(ince kıyılmış): 8-10 yaprak
Kırmızı köz biber : 1 adet
Zeytinyağı : 1 çorba kaşığı
Elma sirkesi: 1 çay kaşığı
Su: 1 çorba kaşığı
tuz: 1 tutam

Yapılışı:

Kuru malzemelerin hepsini bir kapta harmanlayın. Kuru mayayı su ile açıp erimiş tereyağı ilave edin ve yoğurmaya başlayın. Pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde parçalara bölüp yuvarlayın. Bir tepsiye yerleştirip üzerinde streç film ile 2 katına çıkacak kadar mayalandırın. Her bir hamur parçasını yarım cm kalınlığında olacak şekilde yuvarlak açın. 2’ye katlayıp tekrar tepsi üzerine yerleştirin. Üstü streç film kaplı tekrar 2 katına çıkacak kadar mayalandırın. Bir tencerenin içerisine yarıya kadar su doldurup kaynamaya getirin. Üzerine suya değmeyecek şekilde süzgeç koyun. İki katına çıkmış olan hamurları süzgece yerleştirip tencerenin kapağını kapatın. 7-9 dk pişirin.

Bun ekmeğinde kokteyl sosis  yapımı:

Köz biber, zeytinyağı, tuz, su ve sirkeyi blenderda püre haline getirin. Sosislere çizikler atıp ızgarada ya da tavada pişirin. Bun ekmeklerini aralayarak sırasıyla blendarda çektiğiniz biber ezmesini, salatalık turşusunu, kokteyl sosisleri ve ince kıyılmış maydanozu serpiştirin. 


* Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.

PERAKENDE ÜRÜNLERİ
TOPLU TÜKETİM ÜRÜNLERİ