ŞARKÜTERİ LEZZETLERİ
Dana Jambonlu Tepsi Pizzası

Malzemeler:

Hamur için;:
Un: 350 gr
İrmik unu: 150 gr
Yaş maya : 15 gr
Su : 1.5 su bardağı
Zeytinyağı : 1 çorba kaşığı
Tuz: 1 çay kaşığı
Pizza sos;:
Domates: 1 adet
Sarımsak: 1 diş
Fesleğen: 2-3 yaprak
Zeytinyağı: 1 çorba kaşığı
Tuz: 1 tutam
Karabiber: 1 tutam

Yapılışı:

Kuru ürünlerin hepsini bir kapta harmanlayın. Diğer malzemelerin hepsini içine karıştırıp yoğurarak bir hamur elde edin. Hamuru oda sıcaklığında 2 katına çıkana kadar dinlendirin. 

Pizza Sos: Tüm malzemeleri blendarda püre haline getirin. 

Hamuru yarım cm kalınlığında açın. Kenarların 1 cm boşluk bırakacak şekilde pizza sosunu dağıtın. 250-300 derece hamur kızarana kadar pişirin. Üzerine geriye  kalan malzemelerin hepsini serpiştirin. 



* Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.

PERAKENDE ÜRÜNLERİ
TOPLU TÜKETİM ÜRÜNLERİ