ŞARKÜTERİ LEZZETLERİ
Dilli Salamlı Pizza

Malzemeler:

Hamur için:
Un: 4 su bardağı
Sıvıyağ: 1 çay bardağı
Instant maya: 10 gr
Tuz: 1 tutam
Ilık su: 1,5 su bardağı
Üzeri için:
Namet Dilli Macar Salam: 100 gr
Roka: 4-5 yaprak
Frenk Soğanı: 2-3 dal
Domates Sos: 100 gr
Kaşar Peynir: 50 gr
Parmesan Peyniri: 50 gr
Domates Sos için:
Yemeklik doğranmış domates: 200 gr
Sarımsak: 1 diş, ince kıyılmış
Zeytinyağı: 10 ml

Yapılışı:

Mayayı bir miktar suda açın. Tezgahın üzerine unu yuvarlak şeklinde yerleştirin ve ortasına küçük bir oyuk şekli verin. Oyuğa, suda etmiş olduğunuz maya ve sıvıyağı ekleyin. Suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Hamur kıvama geldiğinde üzerini kapatarak 10 dakika mayalanmaya bırakın. M yalanmış hamuru merdane yardımıyla açın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde 180 derece fırında pişirin.

Domates sos için bir tavaya zeytinyağını alın. Isınınca sarımsak ve domatesleri ekleyin. Sos kıvamını alıncaya dek kaynatın. Fırından çıkardığınız pizza hamuru üzerine domates sos gezdirin. Dilli salam, roka, kuru domates, frenk soğanı ve tıraşlanmış parmesan ile süsleyin.

* Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.

PERAKENDE ÜRÜNLERİ
TOPLU TÜKETİM ÜRÜNLERİ