ŞARKÜTERİ LEZZETLERİ
Domates Soslu Sosis Tava

Malzemeler:

Domates (konserve doğranmış): 250 gr
Soğan (brunoise/küçük küpler halinde): 20 gr
Sarımsak (brunoise/küçük küpler halinde): 2,5 gr
Kuru Fesleğen: 0,25 gr
Tatlı biber salçası: 10 gr
Karabiber:
Tuz:
Toz Şeker:
Zeytinyağı (soğan, sarımsak, biberi sotelemek için): 20 ml
Defne yaprağı: 1 adet
Maydanoz (ince kıyılmış): 10 gr
Taze Kekik (yaprak): 1 dal
Sosis (3-4 cm uzunluğunda kesilmiş): 250 gr

Yapılışı:

Zeytinyağında soğan ve sarımsağı soteleyin. Biber salçasını ekleyin ve karıştırarak kokusu çıkana kadar kavurun. Sonrasında konserve domates, kuru fesleğen, defne yaprağı, şekeri ilave edin ve kısık ateşte tıkırdatın. Sos kıvam aldıktan sonra defne yaprağını çıkartın ve el blanderı ile sosu püre edin. Taze kekik ve maydanoz ilave edin. Kaynayan sosa sosisleri ilave edin ve şişmeye başlayıncaya kadar pişirin.

* Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.





PERAKENDE ÜRÜNLERİ
TOPLU TÜKETİM ÜRÜNLERİ