ŞARKÜTERİ LEZZETLERİ
Füme dilli brioche ekmeği

Malzemeler:

Tereyağı : 3 çorba kaşığı
Un: 400 g
Yumurta : 3 adet
Şeker : 2 çorba kaşığı
yaş maya: 15 g
Tuz : 1 çay kaşığı
Frenk soğan(ince kıyılmış): 1 çorba kaşığı
Parmesan peyniri(toz): 2 çorba kaşığı
Kuru soğan (jülyen doğranmış) : 1 adet küçük boy
Ayçiçek yağı: 1 çorba kaşığı
Füme dil: 15-20 dilim

Yapılışı:

Soğanları ay çiçek yağında karamelize olana kadar pişirin. Soğuduktan sonra geriye kalan bütün malzemelerle birlikte bir kapta pişirin. Yoğurarak ele yapışmayacak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Bu hamuru yağlanmış uygun olan bir kek kalıbına aktarın. Hamur 2-3 katına çıkana kadar mayalandırın. Mayalanmış hamuru 180 derecede yaklaşık 30-35dk pişirin. Pişen ekmeği soğumaya yakın dilimleyerek arzuya göre bir reçel ve ilave füme dilimleriyle servis edin.

* Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.

PERAKENDE ÜRÜNLERİ
TOPLU TÜKETİM ÜRÜNLERİ