ŞARKÜTERİ LEZZETLERİ
Füme Etli Humus

Malzemeler:

Humus için;:
Nohut: 250 gr
Tahin: 100 gr
Limon : 1/2 adet
Su: 1,5 lt
Sarımsak : 4 diş
Karbonat : 1 çay kaşığı
Tuz : 2 çay kaşığı
Toz köri : 1 çay kaşığı
Tatlı toz biber: 1 tutam
Su: Yarım çay bardağı
Servis aşaması için;:
Siyah zeytin/doğranmış: 1 yemek kaşığı
Sarı cherry domates: 4 adet
Kırmızı cherry domates: 4 adet
Çam fıstığı/kavrulmuş: 2 yemek kaşığı
Namet Füme et: 1 paket

Yapılışı:


Humus için;

Nohutları bir gece önceden ıslayın. Ertesi gün süzün ve 1500 ml su ve karbonat ile kaynatın, kaynama noktasına gelince altını kısın. Nohutlar yumuşayınca süzün, sarımsak, limon suyu ve baharatlarla birlikte pürüzsüz olana kadar robottan geçirin. Robotta tüm malzemeler parçalanırken 125 ml suyu yavaş yavaş ilave edin.

Servis aşaması; 

Humusu tabağa alın ve malzemeleri üzerine dizin, biraz zeytin yağı gezdirin ve füme et ile servis edin.

* Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.

PERAKENDE ÜRÜNLERİ
TOPLU TÜKETİM ÜRÜNLERİ