ŞARKÜTERİ LEZZETLERİ
Füme Etli-Peynirli Dirsek Makarna

Malzemeler:

Dirsek makarna: 100 gr
Su: 250 ml
Krema: 75 ml
Tuz: 5 gr
Mısır nişastası: 12,5 gr
Su (slurry için): 17,5 ml
Cheddar peyniri (rendelenmiş): 175 gr
Panko ekmek kırıntıları: 20 gr
Kırmızı kapya biber (Küçük küp): 20 gr
Sivri yeşilbiber (Küçük küp): 20 gr
Füme et (Küp küp kesilip sotelenmiş): 40 gr

Yapılışı:

Suyu kaynatın tuz ekleyin makarnayı haşlayın. Su ve nişastayı karıştırarak hafif sulu bir karışım (slurry) elde edin. Makarna haşlandıktan sonra krema ve tuz ekleyip karıştırın, kaynatıp sulu nişasta ile bağlayın. Peyniri, füme et dilimlerini ve biberleri ilave edip karıştırın kâselere transfer edin. Üzerine bir miktar cheddar peyniri ve panko kırıntıları serpin ve 180 derece fırında 10 dk pişirin.

* Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.

PERAKENDE ÜRÜNLERİ
TOPLU TÜKETİM ÜRÜNLERİ