ŞARKÜTERİ LEZZETLERİ
Namet Sucuklu Guiche Lorraine

Malzemeler:

Un: 200 gr
Tereyağı: 100 gr
Yumurta: 4 adet
Tuz: bir tutam
Su : 30 ml
Namet Sucuk: 250 gr
Tereyağı: 10 gr
Rendelenmiş Gravyer Peyniri: 100 gr
Krema: 250 ml
Toz Muskat: bir tutam
Tuz, karabiber: istenilen miktarda
Zeytinyağı: 2 yemek kaşığı

Yapılışı:

Tereyağını eliniz ile una yedirin. ortasına çukur açıp 1 adet yumurta, su ve tuz ekleyip yoğurun ve hamuru elde edin. Dolaba koyup biraz dinlendirin. Sucukları küp şeklinde kesin, soğuk suya koyup bir tencerede kaynatın. Kaynama noktasına gelince süzün ve sıcak iken tereyağı  ile kavurun. Krema, 3 yumurta, tuz, karabiber ve muskat’ı çırpın ve süzgeçten geçirin. Dinlenen hamuru merdane ile açın ve tart kalıbının içine yerleştirin. Dibine doğru bastırın ve çatal yardımı ile gözenekler açın. Üzerine streç filme sarılmış kuru fasulye veya nohut(ağırlık) koyup 180 derecelik fırında 10 dakika pişirin. Tart hamurunu fırından çıkarın ve üzerindeki ağırlığı alın. Ortasının pişmesi için 5 dakika tekrar fırında pişirin. Fırndan çıkarıp sucukları ortasına dizin, üzerine rendelenmiş peyniri ekleyin. Krema dolgu malzemesini ekleyin ve fırında üzeri renk alana kadar pişirin.

* Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.

PERAKENDE ÜRÜNLERİ
TOPLU TÜKETİM ÜRÜNLERİ