ŞARKÜTERİ LEZZETLERİ
Parmesan Gnocchi Namet Pastırma ve Kuru Domatesli Sos İle

Malzemeler:

Patates : 500 gr.
Un: 100 gr
İrmik Unu: 60 gr.
Yumurta Sarısı: 1 adet
Toz Parmesan: 60 gr.
Tuz: istenilen miktarda
Karabiber: istenilen miktarda
Muskat: 1 gr
Sos İçin:
Namet Çemensiz Pastırma: 65 gr
Kurutulmuş Domates: 50 gr
Soğan: ¼ adet
Sarımsak: 2 diş
Krema: 100 gr
Tavuk Suyu: 100 ml
Tuz: istenilen miktarda
Karabiber: istenilen miktarda
Zeytinyağı: istenilen miktarda

Yapılışı:

Patatesleri haşlayın ve soyun. Rendelenmiş patates, muskat, yumurta sarısı, irmik unu, un, toz parmesan,  tuz-karabiber ile karıştırın. Hamur haline getirin ve yoğurun. Gösterilen şekilde gnocchi elde edin. Kaynayan suda gnocchi’leri pişirin. Sos ile harmanlayıp servis edin.

Sos için:

Soğan ve sarımsağı küçük küp doğrayın. Az zeytinyağlı bir tavada soğan ve sarımsağı soteleyin. Kurutulmuş domatesleri ılık suda bekletip yumuşatın ve jülyen doğrayıp tavaya ekleyin. Pastırmayı jülyen doğrayın ve tavaya ekleyin. Tavuk suyu ve krema ekleyip kaynatın. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.

* Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.

PERAKENDE ÜRÜNLERİ
TOPLU TÜKETİM ÜRÜNLERİ