ŞARKÜTERİ LEZZETLERİ
Pastırmalı Humus

Malzemeler:

Un-su karışımı:
Su (kaynar): 750 gr
Nohut unu: 700 gr
Humus:
Un-su karışımı: 1 kg
Buz: 100 gr
Su: 520 gr
Sarımsak (rende): 10 gr
Zeytinyağı: 200 ml
Közlenmiş nohut: 100 gr
Tuz: 15 gr
Tahin: 220 gr
Limon suyu: 165 gr
Kimyon: 12 gr
Beyaz biber:
Kırmızı tatlı biber: 7 gr
Servis Aşaması:
Pastırma (şerit halinde kesilmiş, sotelenmiş): 3 Dilim
Humus: 200 gr
Sızma zeytinyağı:
Cherry domates (soyulmuş, 2’ye bölünmüş): 3 adet
Maydanoz (ince kıyılmış): 10 gr

Yapılışı:

Nohut ununu kokusu çıkana kadar kavurun ve mixer’e alın. Palet aparatı ile karıştırarak kaynar suyu ekleyin. Hamur kıvamına gelen karışımı kenara alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar soğutun. Su hariç bütün humus malzemelerini karıştırın Robotta çekerken suyu yavaş yavaş ekleyin. Yaklaşık 10-15 dakika çekin ve kenara alın. Humusu hafif ısıtın ve tabağın ortasına yayın. Üzerine geriye kalan malzemeleri serpiştirin ve servis edin.

* Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.







PERAKENDE ÜRÜNLERİ
TOPLU TÜKETİM ÜRÜNLERİ