ŞARKÜTERİ LEZZETLERİ
Pastırmalı Kekikli Firik Pilavı

Malzemeler:

Firik: 1,5 su bardağı
Pilavlık bulgur: 1 su bardağı
Biber salçası: 1 yemek kaşığı
Soğan: 1 adet
Sıvıyağ: 1/2 çay bardağı
Kaynar su: 5 su bardağı
Tuz, karabiber: İstenilen miktarda
Kekik, pul biber: İstenilen miktarda
Süslemek için:
Tereyağı: 2 yemek kaşığı
Namet Pastırma: 40 gr

Yapılışı:

Soğanları pilav tenceresinde sıvıyağ ile kavurun. Ardından salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Firik ve pilavlık bulguru katın biraz döndürdükten sonra kaynar suyu ekleyin. Tuz, karabiber ve pulbiber ile tatlandırın. Ayrı bir tavada pastırmayı kavurun. Pilav hazır olduğunda kekiği ekleyin ve pastrıma ile servis edin.

* Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.

PERAKENDE ÜRÜNLERİ
TOPLU TÜKETİM ÜRÜNLERİ