ŞARKÜTERİ LEZZETLERİ
Pastırmalı Tepsi Pizzası

Malzemeler:

Hamur:
Un: 50 gr
Yaş maya: 1/2 paket
Tuz: 10 gr
Şeker: 20 gr
Sıvı yağ: 40 gr
Ilık süt: 300 400 ml
Sos:
Domates salçası: 40 gr
Taze fesleğen (kıyılmış): 10 gr
Acı pul biber: 2 gr
Karabiber: 2 gr
Zeytinyağı: 40 ml
Su (Yumuşatmak için): 75 ml
Üst malzemeleri:
Pastırma (İstenilen boyut ve şekilde kesilmiş): 12 dilim
Cherry domates (2’ye kesilmiş): 12 adet
Konserve mısır: 30 gr
Mozarella peyniri (Rendelenmiş): 250 gr
Parmesan peyniri (Rendelenmiş): 50 gr
Sucuk (ince, halka olarak kesilmiş): 10 dilim
Sosis (ince, halka olarak kesilmiş): 10 dilim
Çarliston biber (ince, halka olarak kesilmiş): 1 adet

Yapılışı:

Öncelikle  katı olmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurup sıcak bir ortamda yarım saat mayalanmaya bırakın. Diğer taraftan sos malzemeleriyle sürülebilir kıvamda sos hazırlayın. Mayalanan hamurun hepsini önce merdane yardımı ile biraz açın. Daha sonra yağlı kâğıt serilmiş yuvarlak fırın tepsisine yerleştirin. Hamurun tepsinin tamamını kaplamasına dikkat edin. Hazırladığınız sosu hamurun üzerine yayın. Üzerine bir miktar mozarella peyniri rendesi serpin. Pastırma dilimlerini, cherry domatesi ve mısırları yerleştirin. Biraz daha mozarella peyniri serpin. 220 derecelik önceden ısıtılmış fırında, fırının en alt katında 10- 15 dakika kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz parmesan peynirini ekleyin. Pişen pizzanızı dilimleyip sıcak olarak servis yapın.

* Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.









PERAKENDE ÜRÜNLERİ
TOPLU TÜKETİM ÜRÜNLERİ