ŞARKÜTERİ LEZZETLERİ
Sucuklu Foccaccia Ekmeği

Malzemeler:

Un (glüten oranı %10-14 olmalıdır): 500 gr
Ilık su: 375 ml
Sucuk (Küp kesilmiş ve sotelenmiş): 100 gr
Zeytinyağı: 20 gr
Zeytin (dilimlenmiş): 90 gr
Bal: 15 gr
Yaş maya: 30 gr
Tuz: 10 gr
Taze kekik: 2 dal
Biberiye: 2 dal

Yapılışı:

Unu bir kaba eleyin ve ortasını açıp balı ve mayayı koyun. Tuzu direkt mayaya temas etmeyecek şekilde kenarlarda una dökün. Suyun yarısını mayanın üzerine dökün ve elinizle maya ve balı iyice eritin. Yağı ekleyin. Maya iyice eridikten sonra tüm karışımı yoğurmaya başlayın, suyu gerektiği kadar ekleyin. Unun tazeliğine göre eklenecek su miktarı değişebilir o yüzden en baştan hepsini koymayın. Cıvık ama çok da sulu olmayan bir hamur elde etmelisiniz. Ona göre su miktarını ayarlayarak yoğurmaya devam edin. Biberiye ve kekik ekleyin ve iyice yoğurun. Yoğurma işlemi 15 dakikanızı alabilir. Yuvarlak ve hafif derin bir teflon kabı  biraz yağlayın ve hamuru içine koyup parmaklarınızla bastırarak yayın. Hamur iki katına gelene kadar sıcak ortamda mayalanmaya bırakın. Mayalanan ekmeğinizi önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Sotelediğiniz sucukları bu aşamada üzerine yerleştirin. Tekrar fırına atın ve 15 dk daha pişirin. Fırından çıkan focaccianın altına vurduğunuzda tok bir davul sesi çıkıyorsa ekmeğiniz tam kıvamında pişmiş demektir. Focacciayı fırından çıkarınca üzerine biraz zeytinyağı sürüp tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.

* Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.

PERAKENDE ÜRÜNLERİ
TOPLU TÜKETİM ÜRÜNLERİ