ŞARKÜTERİ LEZZETLERİ
Sucuklu Humus

Malzemeler:

Namet Kangal Sucuk: 150 gr
Humus için:
Nohut, haşlanıp kabukları soyulmuş: 425 gr
Limon : 1 adet
Tahin: 60 gr
Sarımsak: 1 diş, ince kıyılmış
Zeytinyağı: 2 yemek kaşığı
Kimyon: 1/2 çay kaşığı
Su: 2 yemek kaşığı
Salata için:
Domates: 2 adet
Kurutulmuş domates: 3 adet
Salatalık: 1 adet
Ceviz: 200 gr
Maydanoz: 5 dal
Kornişon Turşu: 2 adet
Limon: 1/2 adet
Zeytinyağı: 2 yemek kaşığı
Tuz: İstenilen miktarda

Yapılışı:

Daha kremamsı bir humus elde etmek için tahin ve limonu yaklaşık 30 saniye mutfak robotundan geçirin. Sarımsak, zeytinyağı ve kimyonu ekleyip karıştırmaya devam edin. Haşlanmış nohutların yarısını ekleyip rondoda püre haline getirin. Kalan yarısını da ekleyip 2 yemek kaşığı su ilave ederek homojen bir kıvam elde edene kadar rondoda döndürün. Ayrı bir kasede küçük küpler halinde doğranmış salatalık, domates, kurutulmuş domates, turşu, ceviz ve maydanozu karıştırın. Limon ve zeytinyağı ekleyin. Servis için bir tabağa humusu alın, üzerine salata karışımını yerleştirin. Namet sucuk dilimleriyle servis edin.

* Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.

PERAKENDE ÜRÜNLERİ
TOPLU TÜKETİM ÜRÜNLERİ