ŞARKÜTERİ LEZZETLERİ
Sucuklu Kuru Fasulye

Malzemeler:

Kuru Fasulye: 360 gr
Kuru Soğan (küçük küp halinde): 350 gr
Biber Salçası: 10 gr
Kangal Sucuk (küp küp kesilmiş): Yarım adet
Tereyağı: 125 gr
Tuz-Karabiber:
Kırmızı Pul Biber:

Yapılışı:

Bir gece önceden kuru fasulyenin üzerini geçecek kadar su koyun. Kenara alıp bekletin. Ertesi gün bu suyu dökün ve kuru fasulyeyi biraz diriliğini kaybedecek şekilde haşlayın. Tencereyi ocağa koyup ısıtın ve içine tereyağını ekleyin. Küp küp doğranmış kuru soğanı ilave edip kavurun. Daha sonra biber salçası ve domates salçasını koyup iki dakika daha kokusu çıkana kadar kavurun. Küp küp kesilmiş sucukları yağsız tavada arkalı önlü kızartın. Tencerenin içine kızarttığınız sucukları ve haşlanmış fasulyeyi de ekleyin. Baharatları da ilave edip lezzetlendirin. Fasulyenin üzerini geçecek kadar sıcak su koyun ve kısık ateşte yaklaşık bir saat pişirin.

* Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.


PERAKENDE ÜRÜNLERİ
TOPLU TÜKETİM ÜRÜNLERİ