ŞARKÜTERİ LEZZETLERİ
Sucuklu Mini Kişler

Malzemeler:

Kiş hamuru için;:
Un: 2 su bardağı
Patates nişastası: 2/3 su bardağı
Tereyağı/soğuk: 5 yemek kaşığı
Yumurta sarısı: 4 adet
Tuz: yarım tatlı kaşığı
Pul biber: 1 tutam
Su : 1/3 su bardağı
İç harç için;:
Krema : 1 su bardağı
Cheddar peyniri/rendelenmiş: 1/2 su bardağı
Tuz: 1 tutam
Karabiber: 1 tutam
Muskat: 1 tutam

Yapılışı:

Kiş hamuru; Fırını 180 dereceye ısıtın. Unu ve nişastayı kaba eleyin, tereyağını parmak uçlarıyla un ve nişasta karışımına harmanlayın. Bütün malzemeyi ilave edin, çok fazla yoğurmadan yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru streç film ile sarıp 20 dakika kadar buzdolabında dinlendirin. Hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane ile 3-4 mm kalınlığında açıp kiş kalıbına yerleştirin. 20 dakika daha buzdolabında dinlendirin. Hamurun tabanını çatal ile küçük küçük delin. Bir yağlı kağıdı kiş kalıbından biraz geniş boyutta kesin ve hamurun üzerine koyun. 1 avuç kadar kuru baklagili ağırlık yapması için üzerine koyun ve önceden ısıtılmış fırında ağırlıklarla birlikte 15 dakika kadar ön pişirme yapın. Ağırlıkları aldıktan sonra hafif renk alana kadar 8-10 dakika daha pişirin. Pişen hamuru hafif soğutun.

İç harç; Tüm malzemeyi harmanlayın, kiş hamuruna dökün, sucukları yerleştirin. 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

* Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.
PERAKENDE ÜRÜNLERİ
TOPLU TÜKETİM ÜRÜNLERİ