ŞARKÜTERİ LEZZETLERİ
Sucuklu Penne Arrabbiata

Malzemeler:

Meyane(Roux):
Zeytinyağı: 100 gr
Un : 125 gr
Domates Sos:
Konserve Doğranmış Domates: 1 kg
Soğan (brunoise/küçük küpler halinde): 80 gr
Sarımsak (brunoise/küçük küpler halinde): 10 gr
Kuru Fesleğen: 1 gr
Tatlı Biber Salçası: 40 gr
Tuz-Karabiber:
Toz Şeker:
Zeytinyağı (soğan ve sarımsak sotelemek için): 50 ml
Defne Yaprağı: 1 adet
Meyane Roux (bağlamak için): 40 gr
Maydanoz (ince kıyılmış): 35 gr
Taze Kekik (yaprak): 3 gr
Sucuk (küp doğranmış): 150 gr
Servis Aşaması (1 Porsiyon):
Domates Sos: 1 porsiyon
Yarı haşlanmış Penne: 200 gr
Toz Parmesan: 20 gr
Maydanoz (ince kıyılmış): 5 gr
Frenk soğanı (ince kıyılmış): 3 gr
Cherry domates (2’ye bölünmüş): 2 adet
Tereyağı: 20 gr

Yapılışı:

Meyane (Roux);
Yağ ve unu tencerede birleştirin ve bir süre kavurun.

Domates Sos;

  • Zeytinyağında soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Biber salçasını ekleyin ve karıştırarak kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Sonrasında konserve domates, kuru fesleğen, defne yaprağı, şekeri ilave edin ve kısık ateşte tıkırdatın.
  • Sos kıvam aldıktan sonra defne yaprağını çıkartın ve el blenderı ile sosu püre edin. Ayrı bir tavada sotelediğiniz sucukları ilave edin.
  • En son yukarıda hazırladığınız meyane ile bağlayın.
  • Taze kekik ve maydanoz ilave edin.

Servis Aşaması;

  • Domates sosu ısıtın.
  • Yarı haşlanmış pennleri ilave edin.
  • Tereyağı ve parmesanı karıştırın. Ocaktan alın.
  • Maydanoz, frenk soğanı ve cherry domates ile süsleyerek servis edin.

* Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.

PERAKENDE ÜRÜNLERİ
TOPLU TÜKETİM ÜRÜNLERİ