Üretim

Mükemmel üretim ile mükemmel lezzetler…
Namet Çayırova Entegre Et ve Et Ürünleri Tesisi

En son teknolojilerle donatılan Namet Çayırova Tesisi, 2010 yılı itibarıyla üretime başladı. 34.600 m² kapalı alana sahip bu dev tesis, şarküteri, taze et, ileri işlenmiş ürün, donuk köfte ve burger üretimi gerçekleştirmektedir.

Lezzet dünyasının teknoloji üssü olarak örnek gösterilen tesis, her açıdan Avrupa ve dünyanın en ileri standartlarına uygundur.

Et Sanatları Merkezi: Kırmızı Et Parçalama Hattı

Namet Çayırova Tesisleri’nde üretim, kırmızı et parçalama hattında başlar. Sağlık ve kalite için burada ve tüm üretim alanlarında sıcaklık sürekli +8 °C’dir. Kayarlar Bursa Et Kombinası’nda hijyenik ve en modern koşullarda kesilen karkas etler, frigorifik araçlarla, soğuk zincir kırılmadan Namet Çayırova Tesisi’ne gelir. Mal kabul alanında indirilen karkas etler, veteriner hekim ve geriye dönük izlenebilirlik* kontrollerinden sonra 0 °C soğuk hava depolarında dinlendirilir ve parçalama hattına girmek için sıralarını bekler.

Parçalama hattına getirilen etler, burada adeta bir sanatçı titizliğiyle işlenir. Etin şövalyeleri olarak da adlandırdığımız profesyonel kasaplar tarafından parçalanan etler, cinslerine göre ayrıştırılır. Mükemmel hijyen için mikrobiyolojik kirlenmelere karşı, hat içindeki yürüyen bantlar ultraviyole ışınlarla kontrol altında tutulur.

Parçalama hattından sonra etler; şarküteri, taze et, ileri işlenmiş ürün ve dondurulmuş ürün hattına dağıtılır.

*Geriye dönük izlenebilirlik kriterleri:
  • Menşei şehadetnamesi: Üreticiden alınan hayvanın kanıtlı köken bilgisi
  • Barkodlama: Hayvanın kombina kimliği
  • Parti No: Ürün günlük üretim bilgisi
  • Doyulmaz lezzetlerin doğduğu yer: Namet Şarküteri Hattı

    Üstün teknolojiyle Türk damak tadını birleştiren Namet, tüm ürünlerinde aynı standardı oluşturarak mükemmel lezzeti yakalar. Sucuk, salam, jambon ve sosisler için hazırlanan etler, kıyılırken sinirlerinden ayıklanır. En üstün kaliteye ulaşmak için doğrudan bilgi işlem departmanına bağlı, bilgisayar kontrollü standardizasyon makinesi ile yağ, su, protein analizleri yapılır.

    Ürünlerin dolum aşamasında, deneyimli personel, tüm uzmanlığını gösterir. Hijyenden ödün vermeden tam otomatik makinelerle doldurulan salam, sosis, jambon ve sucuklar, ürününe göre pişirme ve fermentasyon aşamasına hazırdır.

    Doldurulan ürünler, daha sonra bilgisayar kontrollü fırınlarda pişirilir, duşlanır ve ön soğutma odalarına alınır. Füme ürünler özel ardıç talaşı ile birlikte tütsüleme fırınında, kavurmalar çift cidarlı buhar ısıtmalı kazanlarda, jambonlar ise haşlama kazanlarında pişirilir.

    Fermente sucuk hattında ise hazırlanan ürünler, özel fermentasyon odalarında olgunlaştırılır ve sonrasında klimatik odalarda (kontrollü hijyenik ortamda sıcaklık, nem ve hava sirkülasyonu) dinlendirilir.

    Geleneksel Türk mutfağının en seçkin lezzeti olan pastırma ise yine en iyi etlerden, özenle, hijyenik koşullar altında üretilir.

    Türkiyede ilk: %100 el değmeden dilimleme ve paketleme!
    Namet, şarküteri ürünlerinin dilimleme ve paketlemesini %100 el değmeden gerçekleştirir. Bu üstünlüğü ile Namet, hijyen ve kalite açısından sektörde fark yaratmaktadır.

    Etin en taze hali: Namet Taze Et Hattı

    Et parçalama hattında ayrıştırılan etlerin bir bölümü taze et hattına gelir, parça et, kıyma, kuşbaşı ve diğer çeşitlere dönüştürülür. El değmeden, otomatik olarak tartılır. Perakende noktalar için küçük gramajlı M.A.P. (Modified Atmosphere Packaging) ambalajlarda paketlenir. Toplu tüketim noktaları için etler poşetlenir, ileri teknolojilerle vakumlanır ve shrinklenir. Son kontrollerden sonra sevkiyat için depolardaki yerini alır.


    Mutfaklara kolaylık: İleri İşlenmiş Ürünler Hattı

    Namet, teknoloji ve kaliteye olduğu kadar ürün kategorileri yaratmaya da önem vermektedir. Namet’in yenilikçi yönünün bir göstergesi olan ileri işlenmiş ürün hattı, döner başta olmak üzere Türk mutfağının beğenilen lezzetlerini hazırlar. Ar-Ge biriminin yaptığı çalışmalarla zenginleşmekte olan bu kategorinin ürünleri, uzman aşçılar tarafından hijyenik koşullarda pişirilir. El değmeden paketlenir ve tüm tazeliğiyle tüketiciye ulaştırılır.

    -45 °C’den gelen lezzet:Dondurulmuş Ürünler Hattı


    Dondurulmuş ürünler hattında Namet Türk damak tadına uygun köfte çeşitleri ve burger köfteleri üretmektedir. Otomatik formlama makinelerinde değişik tiplerde hazırlanabilen köfteler, lezzet ve tazeliği maksimum seviyede tutmak için -45 °C'de birkaç dakika içinde dondurulur. Anında paketlenir ve soğuk hava depolarında saklanır.