PASTIRMALI MİNİ PİZZA
Malzemeler | ||
---|---|---|
Pizza Hamuru için | ||
Un | : | 400 g |
Su | : | 300 ml |
Yaş Maya | : | 20 g |
Zeytinyağı | : | 1 yemek kaşığı |
Tuz | : | 1 çay kaşığı |
İrmik | : | 100 g |
Domates Sos için | ||
Domates Püresi | : | 100 g |
Zeytinyağı | : | 1 yemek kaşığı |
Tuz | : | 1 tutam |
Karabiber | : | 1 tutam |
Sarımsak (ezilmiş) | : | 1 diş |
Diğer Malzemeler | ||
Namet Çemeni Sıyrılmış Pastırma | : | 7-8 dilim |
Parmesan Peyniri | : | 4 yemek kaşığı |
Frenk Soğanı | : | 5-6 dal |

Yapılışı:
Domates sos; Tüm malzemeyi harmanlayın. Pizza hamuru; Un, irmik ve tuzu harmanlayın. Mayayı bir miktar su ile çözdürüp una ekleyin. Hamuru 20 gr’lık eşit bezeler halinde mayalanmaya bırakın. Elle veya merdane ile ince açıp üzerine sos, parmesan peyniri ve pastırmayı koyun. 250 derecede pişirin. Frenk soğanı ile servis edin. * Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.