BARBUNYA PÜRESİ SOSİSLİ KANAPELER
Malzemeler | ||
---|---|---|
Namet Kokteyl Sosis | : | 1 paket |
Barbunya (suda bekletilmiş) | : | ½ kg |
Havuç (rendelenmiş) | : | 1 adet |
Soğan | : | 1 adet |
Defne yaprağı | : | 1 adet |
Kekik | : | 2 dal |
Su | : | 1 su bardağı |
Sıvı yağ | : | 2 yemek kaşığı |
Tost ekmeği | : | 6 dilim |
Frenk Soğanı | : | 2-3 dal |
Tuz, karabiber | : | İstenilen miktarda |

Yapılışı:
Soğanları kızdırdığınız sıvıyağda soteleyin. Renkleri dönmeye başlayınca havuçları ekleyin ve sotelemeye devam edin. Barbunyaları ekleyin. Defne yaprağı, kekik dalı ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Suyunu ekleyin ve pişmeye bırakın. Barbunyalar piştiğinde kekik ve defne yaprağını içinde alarak püre haline getirin. Servis için tost ekmeklerini kızartıp kenarlarını kesin. Ekmekleri dörde bölerek üzerlerine barbunya püresinden sürün. Izgarada pişirmiş olduğunuz sosileri kürdan yardımıyla barbunya püreli ekmeklere tutturun ve fren soğanı ile servis edin. * Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.