KÖFTELİ İSLİM KEBABI
Namet Dana Kıyma | : | 250 g |
Kemer patlıcan | : | 3 adet |
Havuç (rendelenmiş) | : | 1 adet |
Soğan (rendelenmiş) | : | 1 adet |
Tuz, karabiber | : | İstenilen miktarda |
Sunum için: | ||
Cherry domates | : | 3 adet |
Yeşil biber | : | 1 adet |
Kürdan | : | 3 adet |
Sos için: | ||
Domates salçası | : | 100 g |
Su | : | 300 ml |
Sıvıyağ | : | 100 ml |
Tuz, karabiber | : | İstenilen miktarda |

Yapılışı:
Kemer patlıcanları halka şeklinde doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Rendelenmiş havuçları yumuşayana kadar bir tavada kavurun. Soğumaları için ateşten alın ve bir kenarda bekletin. Kıyma ve rendelenmiş soğanı harmanlayın. Bir tavada salçayı sıvıyağ ile kavurun. Üzerine su ekleyin ve tuz, karabiber ile tatlandırın. Sos kıvamına gelince ateşten alın. Hazırlamış olduğunuz kıymalı harçtan patlıcan halkaları büyüklüğünde köfteler yapın. Sırasıyla patlıcan, köfte, patlıcan, köfte, patlıcan, biber, cherry domates olarak üst üste yerleştirin ve kürdanla birbirlerine tutturun. Hazırlamış olduğunuz kürdanları yağlı kağıt ile birlikte fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine hazırlamış olduğunuz domates sosu dökün ve 180 derece fırında sosun kıvamı koyulaşıp, köfteler pişene kadar pişirin. * Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.