MANTARLI DANA BURGER
Namet Burger Köftesi | : | 1 adet |
Hamburger Ekmeği | : | 1 adet |
Kültür Mantarı | : | 100 g |
Soğan | : | 1 adet |
Baby Roka | : | 3-4 dal |
Taneli Hardal | : | 50 g |
Turşu için: | ||
Çengelköy Salatalık | : | 2 adet |
Şeker | : | 1 tatlı kaşığı |
Tuz | : | 1 çay kaşığı |

Yapılışı:
Önce ince dilimlenmiş Çengelköy salatalık, tuz ve şekeri harmanlayıp 15 dk bekletin ve sudan geçirip durulayın. Hazırladığınız turşuları bir kaba koyun. Dana burger köfteyi ızgara veya tavada pişirin. Kültür mantarı ince dilimleyin ve az sıvı yağ ile tavada soteleyin, tuz ve karabiber ekleyin. Aynı şekilde jülyen doğranmış soğanları az sıvı yağ ile soteleyerek karamelize edin. Sonra hamburger ekmeğini tavada veya ızgarada ısıtın. Taneli hardal sürün, köfteyi yerleştirin. Karamelize soğan ve mantarı ekleyin. Baby roka ve turşu ile servis edin. * Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.