Namet Logo
  • Kurumsal
      • Kurumsal

          • Hakkımızda
          • Tarihçemiz
          • Misyon ve Vizyon
          • Şanlıurfa Besi Çiftliği
          • Çayırova Üretim Tesisi
          • Bölge Müdürlükleri
          • Yeni Yatırımlarımız
            • Düzce / Gümüşova Üretim Tesisi
            • Sivas Arazi GES
          • AR-GE
            • Ar-Ge Merkezi
            • Kalite
            • Sertifikalarımız
          • Ödüllerimiz
  • Ürünlerimiz
      • Ürünlerimiz

      • Perakende Ürünlerimiz

        • Şarküteri
        • 7/24
        • Pişmiş Ürünler
        • Paketli Taze Et
        • Sofram Şarküteri
      • Toplu Tüketim Ürünlerimiz

        • Şarküteri
        • Bistro
        • Dondurulmuş Ürünler
        • Taze Et
        • Sakatat
  • Yatırımcı İlişkileri
  • Medya
  • Kariyer
  • İletişim
TR
  • EN
SAHANDA KUZU PİRZOLA
Kuzu Pirzola : 1,5 kg
Soğan : 1 adet
Zeytinyağı : 1,5 yemek kaşığı
Kekik : 1 yemek kaşığı
Domates : 5 adet
Çarliston Biber : 4 adet
Sarımsak : 4 diş
Tereyağı : 2 yemek kaşığı
Domates Salçası : 1 yemek kaşığı
Şeker : 1 tatlı kaşığı
Tuz : İstenilen miktarda
Karabiber : İstenilen miktarda

Sahanda Kuzu Pirzola

Yapılışı:

Pirzolaları genişçe bir kaba alın. Soğanı ince ince doğrayıp tuzla ovalayın. Zeytinyağını ekleyin. Soğan suyu ile zeytinyağını karıştırın, pirzolaların üstüne dökün. Kekiği serpin ve harmanlayın. Üstünü örtüp 2-3 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Domateslerin kabuklarını soyun, küçük sotelik olacak şekilde doğrayın. Çarliston biberleri boylamasına kesip, çekirdeklerini çıkartın, incecik doğrayın. Sarımsakları kıyın. Geniş ve kapaklı bir kapta erittiğiniz tereyağına katın, orta ateşte pişirin. Domatesleri, salçayı, şekeri ekleyip kısık ateşte 15 dakika kadar pişmeye bırakın. Genişçe bir sahanı veya yapışmaz tavayı kızdırın, hafifçe yağlayın. Pirzolaların alt tarafları kızarıp da üstleri hafifçe terlemeye başlayınca diğer taraflarını çevirerek 4-8 dakika kadar pişirin. Kızarttığınız pirzolaları domatesli karışımla örtün. Kabın kapağını kapatarak 20-25 dakika çok kısık ateşte pirzolalar yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Sıcak servis yapın.

KEŞFEDİLECEK LEZZETLİ TARİFLER
Pastırmalı Humus Tarifi

Pastırmalı Humus Tarifi

Tarifi Gör
Pastırmalı Kekikli Firik Pilavı

Pastırmalı Kekikli Firik Pilavı

Tarifi Gör
Pastırmalı Yeşil Mercimek Çorbası

Pastırmalı Yeşil Mercimek Çorbası

Tarifi Gör
Pastırmalı Mini Pizza

Pastırmalı Mini Pizza

Tarifi Gör
Fırında Sebze ve Eski Kaşarlı Pastırma

Fırında Sebze ve Eski Kaşarlı Pastırma

Tarifi Gör
Çemeni Sıyrılmış Pastırmalı Izgara Hellim

Çemeni Sıyrılmış Pastırmalı Izgara Hellim

Tarifi Gör
Pastırmalı Kuşkonmaz

Pastırmalı Kuşkonmaz

Tarifi Gör
Pastırmalı Buharda Pişmiş Karides

Pastırmalı Buharda Pişmiş Karides

Tarifi Gör
Keçi Peynirli Pastırmalı Simit Sandviç

Keçi Peynirli Pastırmalı Simit Sandviç

Tarifi Gör
Mozarella Peynirine Sarılı Namet Pastırma

Mozarella Peynirine Sarılı Namet Pastırma

Tarifi Gör

Copyright © 2025

  • Kvkk Aydınlatma Metni
  • |
  • Gizlilik Politikası
  • |
  • Çerez Politikası

  Zeytin Digital